2019. ápr 08.

Pizzás kifli

írta: Gyenis Katalin
Pizzás kifli

Nálunk a pizza mindig hatalmas sláger és most töltve, tekerve igazán finom vendégváró falatkák készültek.

 2019-04-07-12-30-20.jpg

Tészta:

400 g liszt

350 ml langyos víz

1 tasak száraz élesztő

1 teáskanál cukor

1 mokkáskanál só

1 evőkanál olívaolaj

 

Szószhoz

100 g passzírozott paradicsom

100 g parmezán

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál oregánó

1 teáskanál bazsalikom

1 teáskanál rozmaring

ízlés szerint só, bors, cukor

 

A tészta hozzávalóit keverd össze, majd gyúrd jól össze, nem baj egy kicsit ragadós lesz a tészta. Formázzál belőle gombócot, takard le és keleszd kb. 1 órán keresztül.

Amíg a tészta kel, addig  az olívaolajat melegítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott hagymát, majd párold üvegesre. Tedd bele a zúzott fokhagymát, majd öntsd hozzá a paradicsomot, fűszerezd és főzd kb. 10 percig.

Miután a tészta megkelt tépj belőle diónyi nagyságú gombócokat (vagy picivel nagyobbat), ezeket lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra, majd egyesével kend meg a pizzaszósszal. A belsejébe szórj sajtot, tekerd fel, kend meg felvert tojással, és végül szórd meg a maradék sajttal.

Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20-30 percig kell sütni.

 

Szólj hozzá

kuk