Pizzás kifli
Nálunk a pizza mindig hatalmas sláger és most töltve, tekerve igazán finom vendégváró falatkák készültek.
Tészta:
400 g liszt
350 ml langyos víz
1 tasak száraz élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só
1 evőkanál olívaolaj
Szószhoz
100 g passzírozott paradicsom
100 g parmezán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál rozmaring
ízlés szerint só, bors, cukor
A tészta hozzávalóit keverd össze, majd gyúrd jól össze, nem baj egy kicsit ragadós lesz a tészta. Formázzál belőle gombócot, takard le és keleszd kb. 1 órán keresztül.
Amíg a tészta kel, addig az olívaolajat melegítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott hagymát, majd párold üvegesre. Tedd bele a zúzott fokhagymát, majd öntsd hozzá a paradicsomot, fűszerezd és főzd kb. 10 percig.
Miután a tészta megkelt tépj belőle diónyi nagyságú gombócokat (vagy picivel nagyobbat), ezeket lisztezett felületen nyújtsd kör alakúra, majd egyesével kend meg a pizzaszósszal. A belsejébe szórj sajtot, tekerd fel, kend meg felvert tojással, és végül szórd meg a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20-30 percig kell sütni.